Blog

Michał Depta - podróżnik, producent i prekursor prawdziwego kakao w Polsce.

Kiklka słów o mnie:
W wieku 19 lat, natychmiast po zdaniu matury, wyruszyłem w podróż swojego życia. Mając kilka groszy przy duszy, w ciągu 8 lat zwiedziłem autostopem Europę, Australię, Amerykę Środkową i Południową, Indie, Papuę Nową Gwineę oraz okoliczne wyspy.
W 2010 r., na wyspie Dominikana pierwszy raz spotkałem owoc kakaowca. Pracując na plantacjach kakao poznałem techniki jego obróbki oraz sposoby spożywania.
Po opuszczeniu wyspy, nie mogłem zapomnieć wyjątkowego smaku kakao - chciałem znowu spróbować Napoju Bogów!
Nie mogąc go nigdzie indziej znaleźć, zdobyłem ziarno kakaowca na Indonezyjskiej wyspie Lombok , u stóp wulkanu Rinjani i rozpocząłem próby odtworzenia tego wyjątkowego napoju.
W ciągu następnych lat opracowałem przepis, który pozwala stworzyć napój o wiele lepszy od tego na Karaibach. Z kakao znamy się już bardzo dobrze - od lat, w swojej manufakturze wytwarzam masę kakową własnymi rękoma. Bezprzerwy jestem ogromnym fanem prawdziwego kakao.

Zapraszam Cię do przeżycia przygody z Prawdziwym Kakao!