PRZEPISY NA PRAWDZIWE KAKAO

Prawdziwe kakao to napój o niezliczonych możliwościach przygotowania. W najbardziej fundamentalnej postaci można go przyrządzić jedynie z wodą, tradycyjnie spożywane na przykład na Dominice. Jednakże, możliwości są nieograniczone – można dodać do niego różne zioła, jak na przykład miętę, dla unikalnego smaku i aromatu. Inni wolą urozmaicić go dodatkiem mleka roślinnego, na przykład mleka owsianego, nadając mu kremową konsystencję i delikatny posmak. Kakao to napój, który z łatwością można dostosować do swoich osobistych upodobań i preferencji smakowych.

  • Autorski przepis Michała Depty na przyrządzenie napoju kakao

    Autorski przepis Michała Depty na przyrządzenie napoju kakao

    W celu przyrządzenia napoju kakao potrzebne są:
    – 6 łyżek stołowych prawdziwego kakao (30g)
    – 1 l wody

    Na 1 l wody należy zetrzeć 6 łyżek stołowych kakao. Wodę należy doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać starte wcześniej kakao. Kakao należy gotować pod przykryciem przez 35 minut.

koszyk0
Brak produktów w koszyku!
kontynuuj zakupy